Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Nožičky na nábytok - vyberáme tie najkrajšie

Blog
03.01.2023

Aby sme vám uľahčili výber tých správnych nožičiek na nábytok alebo stôl, pripravili sme si pre vás článok o ich výbere. Priblížime vám 5 druhov nábytkových nôh a 2 druhy stolových. Tak poďme na to! 

 

Nožičky na nábytok - vyberáme tie najkrajšie

Hľadáte nožičky, na ktoré sa pozriete a budete vedieť, že vám vďaka ním už nič nepokazí deň? Ste tu správne! Aj my v Datof vieme, že výber nožičiek na nábytok môže byť občas celkom náročné a to najmä vďaka pestrej a širokej palete výberu na internete. Rozhodli sme sa preto, že vám priblížime 5 druhov nábytkových nožičiek a 2 druhy stolových nožičiek. Pomôžeme vám s výberom tých naj.

Výber nožičiek pod nábytok ako je napríklad skriňa, komoda, kuchynská linka a podobné zariadenie domácnosti, je o máličko jednoduchší ako pri výbere stolových nožičiek. Pri nábytkových nožičkách hraju hlavnú rolu najmä ich praktické činitele ako napríklad nosnosť, pohyblivosť a podobne, zatiaľ čo pri stolových je pre nás dôležitá v prvom rade estetická hodnota. V oboch prípadoch potrebujeme docieliť stabilitu nábytku.

Každý z vás ocení jednoduchšiu manipuláciu s nábytkom pri sťahovaní alebo upratovaní. Môžu vám k tomu dopomôcť štelovacie nožičky, ktoré si nastavíme do rôznych veľkostí alebo aj nábytkové kolieska. Nezáleží na tom, či hľadáte nožičky pre nábytok, ktorý reštaurujete alebo nový nábytok. U nás si prídete na svoje v každom prípade. 

Ste milovník jednoduchosti?

Ak nehľadáte pod svoj nábytok žiaden zo zlepšovákov, nezúfajte. V ponuke na našom webe nájdete aj jednoduché nožičky z ocele alebo plastu s hliníkom. Disponujú vysokou kvalitou. Neviete, pre ktorý typ sa rozhodnúť? Pokračujte v čítaní a priblížime vám jednotlivé nožičky na nábytok. 

Rektifikačné nohy a klzáky

Vďaka rektifikácií môžete upraviť menšie odchýlky vo výškach. V minulosti majstri nemali k dispozícii také množstvo náradia ako dnes. Preto sa najmä v starších stavbách často nájdu nedokonalosti ako napríklad nerovnomerná podlaha, zárubne, ktoré nemajú rovnakú vzdialenosť na šírku vo vrchnej a spodnej časti, krivé steny a iné chybičky krásy. 

Dnes môže byť majstrom murárom alebo podlahárom naozaj každý. Existujú rôzne laserové merače, ktoré všetko vypočítajú a skontrolujú za vás. Podľahu je skladať jednoduchšie ako a mnohopočetné puzzle, a preto vieme tieto odchýlky z minulosti ľahko odhaliť a opraviť. 


Ak však nechcete kvôli odchylkam prerábať celú podľahu, ale chcete mať nábytok rovnomerne položený, rektifikačné nohy a klzáky sú pre vás ideálne riešenie. Naštelujete si ich podľa rozmerov odchýlok a nábytok bude pekne a rovnomerne stáť!

Kovové nožičky na nábytok 

Patríte k skupinke ľudí, ktorí sa vedia nadchnúť pre nadčasové kúsky, nie len v šatníku, ale aj v interiérovom dizajne? Siahnite po kovových nožičkách vyrobených z ocele. Vyrobené sú v chrómovej čiernej a lesklej farbe, a samozrejme v základnej čiernej. Majú ultramoderné tvary. Neboja sa ťažšieho nábytku vďaka vysokej nosnosti. 

           

 

Výborne sa budú hodiť k industriálnemu bývaniu. Čierne nožičky s dreveným povrchom tvoria dokonalú a veľmi harmonickú kombináciu. Kovové nožičky vyniknú naozaj krásne aj v modernom, minimalistickom bývaní. Budu malým doplnkom vo vašom domove s veľkým celkovým efektom. 

Nábytkové nožičky

V tejto kategórií si prídu na svoje milovníci jednoduchosti. Základné druhy nožičiek vo viacerých farebných prevedeniach. Ak vás neupútali žiadne z predošlých kategórií, tu si určite prídete na svoje. Nábytkové nožičky, od ktorých opäť môžete očakávať TOP kvalitu za tie najlepšie ceny na trhu.

Drevené nožičky na nábytok 

Vyrábajú sa z tvrdého dreva a pôsobia zároveň aj ako dekorácia. Skvelé zapadnú do priestoru s rustikálnym nádychom. Môžete siahnuť po jednoduchých, guľatých s hladkým povrchom alebo po dekoratívnych, s vysústruženými vzormi. 

Oku lahodiace nožičky pre stoly

Stôl je súčasťou každého domova. Využíva sa každý jeden deň na podávanie pôžitkov vo forme jedál a nápojov, položenie dekorácií pre skrášlenie domova, položenie rozčítanej knihy, kvetov alebo iných predmetov. A preto je dôležité aby sme mali istotu v jeho stabilite.

Stolové nohy

V ponuke nôh v našom e-shope Datof.sk vám ponúkame stolové nohy, z ktorých si vyberiete. Môžete siahnuť po hranatých, oválnych, čiernych, bielych a iných nožičkách. Sú jednoduché a elegantné. Skvelo zapadnú do všetkých domácnosti.

Stolové kovové podstavy

Ak máte radi dizajnové veci v interiéri určite siahnite po stolových kovových podstavách pre váš stôl. Sú výraznejšie a odporúčame ich ak patríte k náročnejším zákazníkom. 

Poznáme niekoľko typov stolíkov:

  • Jedálenský
  • Konferenčný 
  • Kancelársky
  • Nočný 

Najviac používané stoly v domácnostiach 

Jedálenský stolík

Ako už samotný názov hovorí, poslúži vám na pohodlné zjedenie vášho jedla. Môžete si vďaka nemu vychutnať príjemné časy pri jedle, alebo víne s priateľmi a rodinou. Zakúpiť ho je možné s rôznym počtom miest, takže si veľkosť prispôsobíte podľa vašich potrieb. Ako aj pri iných kusoch nabytku, jedálenské stoly majú mnoho podôb a štýlov.

Od drevených cez kovové až po kombinácie materiálov. Vyznačujú sa dlhými nožičkami. Je predsa potrebné aby ste sa za stolom cítili pohodlne a nebúchali si pri sedení nohami o stôl, aby bol stôl stabilný a dostatočne priestranný.

Konferenčný stolík

Tento typ stola najčastejšie nájdete v obývacích miestnostiach alebo v kancelárii, v oddychovej časti - chill roomoch. Je to nízky stolík najčastejšie umiestnený pred gaučom, kreslami alebo tulivakmi. Najčastejšie ho využívame na položenie snacku pri filme, poháru s vodou, časopisov… Je naším pomocníkom na uvoľnenie rúk. Taktiež je aj doplnkom v priestore. 

Kancelársky stôl

Nazýva sa tiež písací stôl. Či už ide o stôl do pracovne, kancelárie alebo detskej izby, jeho účel je rovnaký. Vytvorenie priestoru pre prácu alebo vypracovanie úloh do školy. Potrebujete zaistiť dostatok miesta pre notebook, dokumenty, zložky alebo zošity, miesto na odloženie písacích potrieb. A využitie nájdete aj v šuflíku, kam môžete uložiť elektroniku. Vytvorte si v ňom šuflík so vstavanou zásuvkou, vďaka ktorej vám nezaberajú miesto žiadne zbytočné káble. 

Nočný stolík

Máte ho pri posteli a často je plný tajomstiev. :-) Ak ste však milovník kníh, položite si naň lampičku a knihu. Je to odkladací priestor pre mobil počas spánku. A vďaka interiérovému dizajnu je to krásny doplnok štýlových spálni. Nočný stolík nie je už len kocka so šuflíkom ale nabral mnoho podôb. Neváhajte a pozrite si na internete ponuku zaujímavých nočných stolov. Ak máte šikovné ruky, môžete si vytvoriť svoj vlastný, jedinečný aj doma. Budete potrebovať len nožičky, latky z dreva, spojovací materiál a vŕtačku. 

Dnes je na trhu naozaj široká škála produktov. Na každú činnosť alebo potrebu môžete nájsť stolíky prispôsobené tej konkrétnej. Ďalšie často používané sú napríklad počítačové stolíky pre milovníkov hier, pracovné stoly pre šikovných kutilov, a samozrejme barové stoly, s dlhými nohami a miestom pre drink a dekoráciu. Pre akú miestnosť alebo činnosť by mal byť určený váš nový stolík?

Vysoká kvalita za nízke ceny

Či už renovujete nábytok, preábate svoj domov, tvoríte výrobky z dreva, alebo si len robíte prieskum nožičiek pre nábytok, u nás v e-shope nájdete kvalitné komponenty za najlepšie ceny. Ponúkame vám výhodnú dopravu a mnoho zliav. Neváhajte a navštívte náš online obchod  DATOF.SK. Zásoby sa rýchlo míňajú! 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia