Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Ako si správne vybrať rozetu k Vašej kľučke?

Blog
11.07.2019

Ako si správne vybrať rozetu ku klučke ?

 Autor: DATOF     Dátum: 1.9.2021     Čítanie na: 5 min.

Všetci ich máme doma, sú to naše rozetové kľučky, ktoré používame dennodenne. Zdobia náš interiér, sú doplnkom, ktorý dokáže spraviť z nášho priestoru niečo výnimočné. Začínalo to pri okrúhlych a prešlo to do hranatých. Tak ako ostatné doplnky, tak aj kľučky nasledujú trendy dnešnej doby a výmyslom interiérových dizajnérov.

Každopádne najdôležitejšie je aby sa nám naše kľučky páčili, či je doba zameraná na okrúhlosť alebo hranatosť alebo čokoľvek iné, najdôležitejšie je ako to vnímame práve my, každý jeden z nás. Preto sa snažíme ponúkať všetky typy kľučiek, či už moderné, dizajnové, klasické alebo aj vintage napríklad. A teda keď už viete akú kľučku si idete vybrať, ktorá je ta vhodná práve pre Vás, ale viete ktoré kovanie bude to správne ?

Ako si teda správne vybrať rozetu ku klučke? V prvom rade je dôležité pochopiť skratky PZ, BB a WC a potom si vieme zvoliť ktoré kovanie bude najviac vyhovujúce pre naše potreby. 

  • PZ – kľučky s otvorom pre zámkovú cylindrickú vložku (FAB)
  • BB – kľučky s otvorom pre klasický interiérový kľúč (veľký dózický kľúč) - pri tomto type záleží na výrobcovi, práve preto sú zobrazené 2 varianty
  • WC – kľučky s poistkou (na WC, do kúpeľne). Dvere sa zamykajú z jednej strany, na druhej strane je iba poistka

Teraz už viete, čo znamenajú tieto skratky a ako vyzerajú varianty, ale teda ako si vybrať ten správny variant ? No všetko to závisi od použitia, väčšina ľudí používa WC variant do kúpeľne a záchodu, vďaka jednoduchému zamykaniu, kde nepotrebujete žiadny kľuč. My sa už stretli aj s WC rozetou v celom bytovom priestore, niekomu je to jednuchšie a elegantnejšie ako variant BB kde potrebujete nejaký klasický kľuč. 

Zase pri variante BB máte istotu klasiky, nič s tým nepokazíte, je to ten tvar, ten štýl, ktorý každý očákavá, každopádne veľa našich zákazníkov nepoužíva kľuč. Prídu im rozety, namontujú a kľuče odložia bokom, preto toto neodporúčame do priestorov, ktoré chete často zamykať. 

Viarant PZ je zase často využívaný keď máme miestonosti, ktoré potrebujeme často zamykať, kľuč si dáte na váš zväzok a nosíte ho všade so sebou, každopádne tento variant je najmenej obrátkový a zákaznici, ktorý si vyberú tento variant s ním už majú skúsenosti a presne vedia čo potrebujú.

Naše odporúčanie je nasledovné, nasledujte to čo sa páči a vyhovuje práve Vám.

Ak by ste aj po prečítaní článku mali problém si vybrať tú správnu rozetu k Vašej kľučke tak nás neváhajte kontaktovať.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia