Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Samolepiace lišty na nábytok - Ako vybrať?

Blog
06.04.2023

V našom blogu sa dozviete všetko o samolepiacich lištách na nábytok. Ponúkneme vám prehľad materiálov, dizajnov a farieb, aby ste vedeli vybrať tú správnu lištu pre váš nábytok. Okrem toho vám poradíme aj s aplikáciou samolepiacej lišty a prezradíme vám, ako ju nalepiť bez poškodenia nábytku. Ak sa chcete o samolepiacich lištách dozvedieť viac, neváhajte a prečítajte si náš blog. 

 

Samolepiace nábytkové lišty sú skvelým spôsobom, ako nábytku dodávať nový vzhľad. Lišty sú tenké pásy materiálu, ktoré sa lepia na okraje nábytku a dodávajú im elegantný a štýlový vzhľad. 

V článku vám poskytneme užitočné informácie, ako vybrať správnu lištu pre váš nábytok. Prejdeme si rôzne druhy materiálov a dizajnov a tiež vám vysvetlíme, prečo je dôležité zvoliť správny typ lišty pre nábytok. Okrem toho sa pozrieme aj na farby a vzory, a to, ako ich správne kombinovať s vaším nábytkom.

Prezradíme vám aj to, ako samolepiace lišty pripevniť k nábytku a ako sa vyhnúť poškodeniam. Je to rýchly a jednoduchý postup, ktorý si zamilujete. 

V poslednej časti vám zhrnieme najdôležitejšie informácie a odporučíme vám, akú lištu zvoliť pre rôzne typy nábytku. Tento blog vám poskytne všetky informácie, ktoré potrebuje na to, aby ste mohli svoj nábytok zmodernizovať pomocou samolepiacich líšt. 

Z akých materiálov a dizajnov si môžete lišty vybrať? 

Existuje mnoho možností, z ktorých si môžete vybrať, takže sme pre vás zostavili prehľad 3 z nich. Poďte si ho prečítať a obohatiť svoje informácie o materiáloch, z ktorých sú lišty vyrábané.

  1. Drevo

Samolepiace drevené lišty sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú prírodný vzhľad pre svoj domov. Drevené lišty sú k dispozícií v rôznych odtieňoch a vzoroch, ktoré sú ľahko kombinovateľné s rôznymi typmi nábytku. Pri výbere však myslite na to, že drevo je citlivé na vlhkosť a teplo.

  1. Kov

Kovové samolepiace lišty sú pevné a odolné. Používajú sa na rôzne typy nábytku. Kovy, ako napríklad hliník alebo nerezová oceľ, sa často používajú kvôli svojej schopnosti odolávať korózií a oxidácií. 

  1. Plast

Plastové samolepiace lišty sú jedným z najlacnejších a najjednoduchších spôsobov, ako zmeniť vzhľad vášho nábytku. Plastové lišty sú k dispozícií v rôznych farbách a vzoroch. Ich montáž je jednoduchá. Výhodou je ich odolnosť voči vode a vlhkosti, takže sú vhodné aj na použitie v kuchyni alebo kúpeľni. 

Pri výbere samolepiacich líšt na nábytok by ste mali zohľadniť typ vášho nábytku. Drevené lišty sa najlepšie hodia pre netradičné alebo rustikálne dizajny nábytku, kovové sú vhodné pre modernejší interiér. Plastové lišty majú univerzálne využitie a sú vhodné pre rôzne typy nábytku. Zvážte odolnosť samolepiacich líšt voči poškodeniu, aby ste sa uistili, že si vyberiete správny typ pre váš nábytok. 

Po akých farbách samolepiacich líšt siahnuť? 

Farba a vzor samolepiacej lišty môže mať veľký vplyv na celkový vzhľad priestoru. Preto je dôležité zvoliť si správnu farbu a vzor líšt, ktorá bude zodpovedať vášmu nábytku a predstave.

Farby

Samolepiace lišty na nábytok sú k dispozícií v mnohých farebných odtieňoch. Ak máte nábytok v jasných farbách, zvoľte si lišty v rovnakej farbe. Pre tradičné nábytkové kusy zvoľte drevené lišty v odtieňoch hnedého alebo orechového dreva. Pre moderné kusy je možné zvoliť aj kovové alebo plastové lišty v trendy farbách.

Vzory

Samolepiace lišty na nábytok sú k dispozícií v mnohých vzoroch, ktoré môžu byť zaujímavým prvkom vo vašom interiéri. Vzor lišty by mal byť zladený s farbou a štýlom vášho nábytku. Pre tradičné nábytkové kusy sa hodia lišty s vyrezávanými vzormi alebo lišty s dubovou imitáciou. Pre moderné kusy môžete zvoliť jednofarebné lišty s geometrickými vzormi alebo lišty s kovovým efektom. 

Pri výbere farby a vzoru samolepiach líšt by ste mali brať do úvahy farbu a štýl vášho nábytku. Farby by mali byť zladené a vzory by mali byť zvolené tak, aby doplnili celkový vzhľad vášho nábytku. Nebojte sa experimentovať s farbami a vzormi. Môžete tak dosiahnuť skvelý efekt. 

Ako prebieha montáž samolepiacich líšt?

Prezradíme vám postup pripevňovania samolepiacich líšt na nábytok tak, aby ste predišli poškodeniu a pripevnili ich správne.

  1. Príprava

Pred lepením líšt by ste mali dôkladne vyčistiť povrch nábytku, na ktorý budete lištu lepiť. Odstraňte nečistoty, prach a mastnotu, aby sa lišta mohla aplikovať a dobre priľnúť k nábytku. V niektorých prípadoch je vhodné povrch jemne prebrúsiť brúsnym papierom.

  1. Výber správnej veľkosti lišty

Pred kúpou samolepiacej lišty by ste mali zmerať dĺžku strany, kde budete líštu aplikovať. Následne si vyberte lištu v správnej dĺžke a šírke, ktorá bude pasovať na danú plochu nábytku.

  1. Lepenie samolepiacej lišty

Pred odstránením ochrannej fólie zo samolepiacej lišty si dôkladne prečítajte návod na aplikáciu, ktorý dodáva výrobca. Potom môžete odstrániť ochrannú fóliu a prilepiť samolepiacu lištu na povrch nábytku. Začnite lepenie na rovných plochách a postupne pokračujte k zakriveným alebo komplikovanejším častiam.

  1. Vyhladenie lišty

Po aplikácii samolepiacej lišty použite valček alebo hladidlo na vyhladenie povrchu lišty. Zároveň sa zbavíte aj vzduchových bubliniek.

Majte na pamäti, že samolepiace lišty môžu byť ťažké na odstránenie z povrchu, ak ich na prvý pokus neaplikujete správne. Preto vždy návod na aplikáciu samolepiacej lišty dodržujte a postupujte opatrne, aby ste sa vyhli poškodeniu nábytku. 

Čo ďalšie stojí za zváženie pri výbere líšt?

Pozrite sa s nami na ďalšie faktory, ktoré stoja pri výbere samolepiacich líšt za zváženie?

  1. Kvalita samolepiacej lišty

Pri výbere líšt by ste mali zvážiť ich kvalitu a odolnosť voči opotrebeniu. Kvalitná samolepiaca lišta by mala byť odolná voči vlhkosti, teplu a opotrebeniu. Taktiež by sa mala pevne držať na povrchu nábytku.

  1. Šikovnosť a skúsenosti pri lepení lišty

Lepenie samolepiacej lišty na nábytok môže byť náročné a môže vyžadovať určitú šikovnosť a skúsenosť. Ak si nie ste istí, či si s inštaláciou poradíte sami, môžete sa poradiť s odborníkom alebo si nechať lepenie lišty vykonať profesionálmi. 

  1. Cena

Cena samolepiacej lišty sa môže líšiť v závislosti od materiálu, dizajnu a kvality. Pri výbere lišty by ste mali zvážiť svoj rozpočet a náklady spojené s jej aplikáciou. 

  1. Údržba

Pri použití samolepiacich líšt na nábytok by ste mali mať na pamäti, že potrebujú určitú údržbu. Používajte na čistenie jemné prostriedky, vďaka ktorým sa vyhnete poškodeniu samolepiacej lišty a nábytku.

Pri výbere a použití samolepiacich líšt na nábytok je dôležité zvážiť všetky spomenuté faktory a zvoliť si lištu, ktorá bude najlepšia pre vašu domácnosť.

Poďte si vybrať z ponuky kvalitných samolepiacich líšt na nábytok

Samolepiace lišty sú skvelým spôsobom, ako vylepšiť váš domov. Samolepiace lišty na stenu sú často používané na zdobenie miestností a dverí. Samolepiace lišty na nábytok sa používajú na vylepšenie nábytku. Môžu byť tiež prechodovými lištami, ktoré sa používajú na prekrytie spojov medzi kusmi nábytku. Ozdobné lišty sú špeciálnym typom samolepiacich líšt, ktoré vám pomôžu vylepšiť miestnosť. Vyznačujú sa rôznymi textúrami, nezvyčajnými farbami a vzormi.

Pre zvolenie správnej lišty na nábytok by ste mali zvážiť materiál a farbu, ktoré najlepšie zodpovedajú vašim potrebám a nábytku. Pri lepení postupujte opatrne, prípadne sa nebojte spýtať na radu od odborníka. Veríme, že vám náš článok pomohol a obohatil vás o užitočné informácie. Prejdite k nákupu a navštívte náš internetový obchod. Vyberte si samolepiacu nábytkovú lištu v skvelej kvalite. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia