Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Ako korona zmenila starostlivosť o naše kľučky ?

Blog
11.07.2019

Ako korona zmenila starostlivosť o naše kľučky?

Autor: DATOF     Dátum: 07.09.2021     Čítanie na: 3 min.

Korona zmenila veľa a jednou z týchto vecí bola aj starostlivosť o naše kľučky. Uvedomili sme si, že kľučky sú náchýlné na prenos chôrob a aby sme tomuto zabránili musíme ich dezinfikovať a starať sa o ne, pretože bez dezinfekcie môže byť korona na klučke až 72 hodín, ale čo to vlastne pre nás znamená ? Znamená to že dezinfikovať a čistiť neznamená to isté a poďme si povedať prečo len "čistiť" nestačí...

 

Je dôležité poznať rozdiel medzi čistením a dezinfekciou. Predstavte si, že pečiete koláč a niektoré ingrediencie Vám spádnú na zem. Tieto kúsky môžete utrieť vlhkou papierovou utierkou alebo handrou a na zemi už nie sú viditeľné. „Vyčistili“ ste povrch.

Mikroskopické častice, ako sú vírusy a baktérie, však naďalej žijú na povrchu. Na odstránenie vírusov, zničenie baktérií a skutočne „dezinfekciu“ povrchu musíte použiť dezinfekčné prostriedky. Pri používaní dezinfekčných prostriedkov treba postupovať podľa pokynov výrobcu uvedených na štítku produktu. Pokyny môžu zahŕňať opatrenia na predčistenie, úplné navlhčenie povrchu alebo predmetu výrobkom, nechať predmet aby nasiakol dezinfekciou, alebo jeho vysušenie na vzduchu alebo utretie suchým alebo mokrým utierkou.

dezinfekcia

 

 

 

Pri používani hociakého dezinfikačného prostriedku si treba naštudovať návod od výrobcu a dávať pozor hlavne na materiál, aby ste si nepoškodili kľučky alebo kovanie. Najdôležitejšie je rozďelovať či máte nerezovú alebo hliníkovú kľučku, alebo nejakú inú povrchovú úpravu.

 

 

 

Najlepším riešením je nájsť si ten jeden správny dezinfekčný prostriedok práve pre Vás a ten používať. Taktiež k nemu si nájsť vhodný spôsob práce aby ste pri dezinfikovaní neprišli o veľa času. Intenzita dezinfikovania musí byť závislá od frekvencie používania kľučky. To znamená, že ak sa bavíme o obchodných domov a iných predajniach tak každú hodinu. Ak o bytoch a domoch tak raz do dňa kľučku, ktorá je na vchodových a záchodových dverách... 

Či už budete dezinfikovať každú hodinu, každý deň alebo raz do týždňa, je na Vás, ale treba si pamätať, že kľučky sú naozaj náchylné.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia