Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Ako si správne namontovať kľučku na Vaše dvere?

Blog
11.07.2019

Ako si správne namontovať kľučku

Autor: DATOF     Dátum: 02.09.2021     Čítanie na: 5 min.

Kľučky, kupujeme ich ale vieme ich montovať ? Zo skúsenosti vieme, že keď Vám príde nová kľučka, tak najdôležitejšie je ju vedieť správne namontovať. Ak kľučku namontujeme nesprávne tak nebude plnohodnotne plniť svoj účel a riskujeme poškodenie.

Práve pre toto všetko sa vám pokúsíme poskytnúť krátky a jednoduchý návod ako namontovať interierové rozetové kľučky aby ste ich mali správne namontované a vedeli ich plnohodnotne používať...

 

1Názov tretieho článku. Najskôr vložíme štvorhranný tŕň do otvoru pre kľučky na zámku vo dverách. Štvorhran zasunieme tak, aby zárezy alebo najtenšia stena „dutého“ štvorhranu smerovali proti otvorom na imbusové skrutky v kľučkách.

2. Na tŕň nasunieme kľučky spojené s rozetami. Označte na dverách všetky otvory pre skrutky, prípadne aj pre vruty a to ako na podkladových dieloch roziet vrchných s kľučkou, tak aj na spodných s otvormi pre kľúč.

3. Vyvŕtame podtrebné otvory a rozety s kľučkou priskrutkujeme pribalenými skrutkami v mieste otvorov na rozetách. Skrutky dotiahneme primeranou silou tak, aby nedošlo k pretočeniu alebo k poškodeniu drážky na ich hlave.

4. Kľučky potom zaistíme imbusovými skrutkami (červíkmi) k štvorhrannému tŕňu.

5. Pri spodných rozetách pripevníme vruty v miestach otvorov v podkladovej časti rozety. Vruty môžeme tiež využiť pri horných rozetách s kľučkou pre lepšie spevnenie namontovanej časti kovania s kľučkami.

 

 

Dúfame že tento krátky a jednoduchý návod Vám pômože si namontovať kľučky rýchlo, samostatne a hlavne jednoduche. Každopádne ak by ste mali problém si namontovať kľučku aj po prečítaní tohto blogu tak nás neváhajte kontovať

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia