Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Dizajnové háčiky na kabáty

Blog
08.03.2023

Hľadáte dizajnový spôsob, ktorý vám pomôže uložiť kabáty vo vstupných miestnostiach elegantne a zároveň štýlovo? Skvelým riešením sú háčiky na kabáty. Vybrať si môžete z mnohých typov háčikov, ktoré sa líšia farbou, materiálom, veľkosťou a tvarom. Môžete ich využiť na kabáty ale aj iné odevy. Zistite viac o skvelých a praktických háčikoch v našom článku.

Dizajnové háčiky na kabáty - Tieto si zamilujete


Hľadáte dizajnový spôsob, ktorý vám pomôže uložiť kabáty vo vstupných miestnostiach elegantne a zároveň štýlovo? Skvelým riešením sú háčiky na kabáty. Sú dizajnové a plnia svoj účel. Usporiadanie kabátov nebolo nikdy jednoduchšie. Navyše sú jedným z prvých detailov, ktorý si všimne každý kto k vám vstúpi. 

Háčiky na kabáty sú užitočným doplnkom na zavesenie nielen kabátov, ale aj búnd, mikín, svetrov a iných odevov. Vybrať si môžete z mnohých typov háčikov, ktoré sa líšia farbou, materiálom, veľkosťou a tvarom. 

Aké háčiky zvoliť podľa dizajnu interiéru? 

Výber správneho typu a štýlu háčikov na kabáty môže mať vplyv na celkový vzhľad vášho interiéru. Preto je dôležité myslieť na niekoľko faktorov pri ich výbere. 

Klasický štýl

Pre klasické a jednoduché štýly interiérov vám odporúčame siahnuť po elegantných doplnkoch. Klasické háčiky sú obvykle vyrobené z kovu a majú ozdobné prvky, ako sú kruhy, guličky, kovové lišty a podobne. Farby by mali byť decentné a súladiť s farbami interiéru. 

Pri výbere háčikov pre klasický interiér by ste mali zvážiť ako veľmi chcete, aby sa háčiky s ostatnými prvkami prelínali. 

Pri umiestňovaní háčikov na kabáty by ste mali zvážiť ich umiestnenie na miesta, ktoré bude kabátom a odevom vždy v dosahu. Odevy si najčastejšie odkladáme napríklad pri vchode, v obývacích miestnostiach alebo vešiame v šatníkoch. Tu a tiež na iných miestach nájdu klasické háčiky na kabáty svoje využitie.

Moderný štýl

Pre moderné a minimalistické domácnosti by ste mali siahať po háčikoch s jednoduchým a minimalistickým dizajnom. Háčiky s matným alebo kovovým povrchom môžu byť skvelou voľbou pre moderné interiéry. Farby by mali byť neutrálne, ako je biela, čierna, sivá alebo iné pastelové odtiene.

K moderným interiérom sa skvele hodia háčiky na kabát s jedným alebo viacerými závesnými bodmi, ktoré dokážu uniesť kabáty a bundy. Háčiky by mali byť dostatočne veľké a pevné, aby mohli plniť svoju funkciu. Minimalistický dizajn háčikov s čistými líniami a hladkými plochami bude ideálnou voľbou pre každú modernú domácnosť.

Rustikálny štýl

Pre rustikálny štýl interiéru by ste mali zvážiť drevené háčiky s prírodným vzhľadom alebo s jemným rustikálnym vzorom, ako sú napríklad háčiky s kovovými prvkami v tvare listov, alebo zvierat.  Farby pre rustikálny dizajn by mali byť v hnedých, zelených alebo iných prírodných farbách.


 

Vintage štýl 

Pre interiér ladený v štýle vintage by ste mali zvážiť háčiky s retro dizajnom alebo háčiky s použitím vintage materiálov. Háčiky vzbudzujúce pocit starobylosti vo farbách bronzu alebo s kovovými povrchmi sú pre vás skvelou voľbou. 

Rozhliadnite sa po háčikoch s okrúhlym tvarom alebo ozdobami. Ak majú povrchovú textúru, skvelé budú výrazne tmavé farby, pri ktorých táto textúra viac vynikne. Tieto háčiky sa budú skvele hodiť nielen na stenu, ale aj na dvere.

Námorný štýl 

Pre námorný štýl interiéru by ste mali zvážiť háčiky s námornými motívmi, ako sú napríklad háčiky v tvare kotvy, kormidla, rýb, lode alebo iných morských tvarov. Háčiky v bielej alebo modrej farbe sú tiež perfektnou voľbou. Môžu byť zdobené drevom, kovom, lanom alebo iným prírodným materiálom.

Háčiky na stenu, dvere alebo zavesenie sú skvelou dekoráciou a môžu krásne podčiarknuť námorný štýl interiéru. Nebojte sa experimentovať.

Industriálny štýl

Pre industriálny interiér by ste mali siahnuť po háčikoch s kovovým dizajnom, ktoré vyzerajú robustne a funkčne. Háčiky by mali byť vyrobené z kovových materiálov, ako je nerezová oceľ, hliník alebo kovy v bronzovej farbe. Skvele zapadnú háčiky s tvrdým a neupraveným povrchom.

Do industriálneho štýlu sa budú skvele hodiť háčiky v tvare trubky, závitov alebo s ozubenými kolesami. Fantázii sa medze nekladú a môžete si s jednoduchých háčikov vytvoriť industriálne pomocou dekoračných prvkov ako sú napríklad kovové reťaze a rôzne spájacie materiály.

V akých ďalších miestnostiach môžete využiť háčiky? 

Háčiky môžete umiestniť na rôzne miesta v interiéri v závislosti od ich účelu. Háčiky sa najčastejšie využívajú na týchto miestach: 

  1. Vchodová chodba - Háčiky na kabáty a bundy v blízkosti vstupných dverí vám umožnia rýchlo sa zbaviť vrchného oblečenia. Môžete ich umiestniť na stenu, dvere, stojan a využiť ich na zavesenie oblečenia, tašiek, ale aj čapíc.
  2. Kúpeľňa - Háčiky v kúpeľni môžu slúžiť na zavesenie uterákov, županov alebo odevov, ktoré si počas kúpania potrebujete odložiť.
  3. Kuchyňa - Háčiky na uteráky a rukavice sú nevyhnutnou súčasťou každej kuchyne. Každý kuchár potrebuje mať tieto pomôcky stále po ruke.
  4. Spálňa - Háčiky v spálni môžete využiť na zavesenie županov, pyžám a iného oblečenia, ktoré si potrebujete počas spánku odložiť alebo ho mať po prebudení po ruke.
  5. Kancelária - Je skvelé disponovať v kancelárií priestorom na zavesenie kbátov a odevov. Vaši klienti si budú môcť pohodlne odložiť svoje oblečenie a tým dosiahnete ich maximálne pohodlie. 

Háčiky musia byť dostatočne pevné a veľké, aby uniesli váhu odevov. Umiestnené by mali byť v dostatočnej výške, aby sa kabáty nedotýkali podlahy. Tieto detaily zaručia nielen estetický vzhľad, ale aj praktické využitie háčikov v interiéri. 

Celkovo by háčiky mali byť prispôsobené dizajnu interiéru a miestnosti a mali by byť súčasťou esteticky prepracovaného celku. Tento súlad pomôže dotvoriť celkový charakter miestnosti. Neváhajte a dolaďte váš interiér vkusnými háčikmi nie len na kabáty z našej ponuky háčikov

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia