Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Každá polica potrebuje svoju konzolu

Blog
08.12.2022

Hľadáte ideálne konzoly pre vaše police? V našom článku vás informujeme o niekoľkých typoch konzol, a tiež políc, aby sme vám pomohli s výberom tých najlepších.

Steny sa vyznačujú čistotou a jednoduchosťou. Avšak máme niekoľko možností a spôsobov, ktoré môžeme využiť na ich zdobenie alebo oživenie. Skvelou dekoráciou sú hodiny, obrazy, fotografie v rámikoch, maľby alebo tapety. Tu však možnosti nekončia. Existujú dekorácie, ktoré majú zároveň funkciu šetrenia miesta. Sú to police, regále a konzoly na police.

Každá polica potrebuje svoju konzolu

Pri výbere tejto funkčnej dekorácie myslite na to, že každá polica potrebuje svoju konzolu. Sú nerozlučnou dvojicou a jedna bez druhej by len ťažko plnili svoju funkciu. Či si vyberiete dekoratívnu, alebo nenápadnú konzolu je vecou vášho vkusu.

Ak patríte medzi zákazníkov, ktorí preferujú nákup hotového výrobku, nájdete širokú paletu políc s konzolami na internete. Objednáte si také, ktoré na vás najviac zapôsobia a po ich dodaní ich len jednoducho navŕtate na stenu. 

Spôsob, ktorý šetrí peňaženku

Ak však preferujete niečo originálnejšie s využitím vlastnej kreativity, môžete si poskladať vlastný úložný priestor na stenu. Na webe je mnoho urob si sám návodov na vylepšenie domácnosti a police patria medzi tie najjednoduchšie. Postačí vám kúsok dreva, konzoly na police, spojovací materiál, bez ktorého táto tvorba nie je možná a základné náradie. Potom už len jednotlivé časti spojíte dokopy a zavesíte na stenu. Navyše týmto spôsobom ušetríte peniaze. Je to lákavé, však? 

Ktorý typ konzol zvoliť? 

Opíšeme vám štyri typy konzol pre uľahčenie výberu. Veríme, že si každý vyberie tie najlepšie. Vdýchnite vášmu domovu nový šmrnc, a to len vďaka jednej maličkosti.

Kované konzoly na police

Ako už samotný názov hovorí, sú vyrobené z kovu, liatiny, ocele. Na webe je široký sortiment kovových políc, ktoré sú priemyselne vyrábané. Svoje čaro a jedinečnosť si nosia kovania, ktoré sú ručne kuté. Odporúčame vám pozrieť si ponuku slovenských kováčov, ktorí vyrábajú konzoly na police. Priestoru dodajú originálnu a jedinečnú atmosféru a nezáleží na tom či ide o interiér alebo exteriér. 

Hovorí sa, že slováci sú najzručnejší národ a po prehliadnutí ponuky konzol od slovenských kováčov o tom nikdy nebudete pochybovať. Ich výhodou je väčšia nosnosť a dizajnový vzhľad. Ich cena je vyššia, ale životnosť dlhšia, ako pri priemyselne vyrábaných konzolach.

Ozdobné konzoly

Podobne ako pri kovanych konzolách, zaraďujeme medzi ozdobné konzoly také, ktoré sú výraznejšie tvarované. Ak patríte medzi milovníkov ornamentov, antických vzorov alebo rustikálnych doplnkov prídete si na svoje. Táto možnosť je ekonomicky o niečo výhodnejšia ako kúpa ozdobnej konzoly, vyrábanej kováčom. 

Siahnete po nich alebo vás láka niečo jednoduchšie?

Kovové konzoly 

Sú častokrát v uhlových tvaroch. Najčastejšie ich používame pod drevené a sklenené police. Ich vzhľad je jednoduchý a hladký. Skvele sa hodia do industriálnej domácnosti v čiernom prevedení a položením masívnej drevenej police na ne. Jednoduché konzoly nájdu svoje využitie nielen v domácnosti ale i v garáži, alebo v pivnici.

Závesné konzoly na police

Závesné konzoly sú esteticky veľmi zaujímavé oproti klasickým. Polička pôsobí akoby visela. Môže visieť na lankách, retiazkach alebo šnúrkach. Skvele vyzerajú v spálni, obývačke ale i v kúpeľni. Pôsobia veľmi elegantne a nepatria k zvyčajne používaným konzolám. Ak preferujete originálnosť, mohli by byť pre vás tými najsympatickejšími. 

Police ako dekorácia

Je mnoho druhov políc, ktoré môžeme na konzoly posadiť. V druhej časti článku vám ponúkame inšpirácie na police a uloženia predmetov na ne.  

Masívne police

Moderné police z masívneho dreva a výraznou uhlovou konzolou sú ideálnym riešením do industriálnej domácnosti. Prehľadne na ne zoradíte obľúbené knihy, ktoré navyše budete mať stále na dosah ruky. 

Minimalizmus aj na stene

Do tejto kategórie by sme zaradili jednofarebné a hladké police, ktoré disponujú nenápadnou konzolou. Uložiť na ňu môžete napríklad svoje ocenenia.

Severský štýl políc

Do škandinávskeho obydlia by perfektne zapadli police zložené z viacerých častí napríklad do geometrických tvarov. Svetlé farby podčiarknú severský nádych. Na poličky uložte aróma difuzér, rastlinky, alebo hodiny.

Bohémske police

Bohémsku domácnosť potešia závesné konzoly na police, ktoré voľne visia na stene a dodávajú priestoru uvoľnený vzhľad. Skvele sa na ne budú hodiť milé sukulenty spolu s fotografiami. 

Rohové police

Ak sa vo vašom domove nachádza voľný roh a neviete ako ho využiť, siahnite po rohových policach. Získate vďaka ním štýlový kútik a priestor navyše. 

Sklenené police

Sklenené police budú skvele do kúpeľne. Môžte na ne položiť vonné tyčinky, sviečky, kvety alebo reprák s relaxačnou hudbou a urobiť si chvíľku pre seba. Police v kúpeľni môžu slúžiť tiež ako odkladací priestor pre uteráky, toaletný papier alebo drogériu. Nemusíte sa báť o ich životnosť vo vlhkom prostredí. 

Regále na stenu

Medzi police môžeme spokojne zaradiť aj regále. Vďaka nim si vo svojej kancelárii prehľadne zoradíte potrebné dokumenty. V dielni si na ne môžete prehľadne zoradiť náradie. Regálom však nepohrdnú ani detské knižky a hračky z detskej izbičky. 

Police a regále sú skvelým pomocníkom v kuchyni. Uložíte na ne najpoužívanejšie kuchynské náradie alebo suroviny, a ušetríte veľa času ich hľadaním. Skvelé vyzerajú aj suroviny ako napríklad cestoviny, sušené ovocie, dochucovadlá a podobne, nasypané v sklenených nádobkach.

Ak hľadáte spôsob, ktorým dostanete do skrine viac úložného priestoru, siahnite po regáloch do skrine. Váš problém bude jednoducho a rýchlo vyriešený.

Knižnica

Milovníci kníh si prídu na svoje medzi policami vyrobenými priamo na knihy. Vytvoriť si domácu knižnicu nebolo nikdy jednoduchšie. Môžete si ich uložiť do regálu pekne za sebou, alebo ich rozložiť po policiach v miestnosti.

Usporiadanie predmetov na poličke

Vďaka poličkám bude váš domov vyzerať usporiadane a upratane. Aby sme police zbytočne neprepĺňali, vytrieďte veci, ktoré už nevyužívate. Veríme, že je mnoho maličkostí, ktoré máte spojené s peknou spomienkou. Spomienky vám ostanú v srdci aj po vyhodení týchto drobností. 

Predmety, ktoré vám ostali, rovnomerne roztrieďte na police. Nemusia byť zaplnené celé, práve naopak, skvele vyzerajú ak je na nich časť voľného miesta. 

Môžete napríklad uložiť dve knihy horizontálne a položiť pri ne porcelánovú dekoráciu. O poličku nižšie si môžete uložiť napríklad rastlinu a vedľa nej tri knihy vertikálne. Skvelé vyzerá aj rovnováha medzi farbami. Ak by ste chceli ich estetický dojem nejak ozvláštniť, nalepťe za ne tapetu. 

Využite svoju kreativitu a skúšajte rôzne podoby toho ako uložíte vaše predmety. Zabavíte sa a zútulnite váš domov.

Vkusné steny nie len v interiéri

Výmenou fádnych políc alebo konzol môže domácnosť dostať úplne nový nádych. Police nájdu využitie aj v pracovných miestnostiach alebo v exteriéri. Krásne kvety uložené na policach v altánku predsa nemôžu nič pokaziť, práve naopak. Konzoly im navyše dodajú šmrnc a moderný vzhľad. 

Veríme, že sme vám ponúkli inšpiráciu pre zdobenie bývania. Budeme radi, ak sa s nami podelíte o to, pre aký typ konzol ste sa rozhodli a ako ste ich začlenili do vašej domácnosti. 










 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia