Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Prechodka na káble - Vyriešte káble elegantne

Blog
02.01.2023

Riešenie pre chaoticky rozložené káble v miestnosti je jednoduchšie ako by sa mohlo zdať. Uložte ich pomocou prechodiek na káble a dodajte miestnosti dávku elegancie. Ponúkame vám niekoľko možnosti na vyriešenie káblovej situácie. Dočítate sa o nich v našom článku.

Prechodka na káble - Vyriešte káble elegantne

Hľadáte spôsob, vďaka ktorému vás už viac nebudú hnevať roztiahnuté káble po zemi? Nájdete u nás jednoduché riešenie na váš problém. Sú ním elegantné prechodky na káble.

Poznáte to aj vy, nezbedné káble, ktoré sú všade kam sa pozrieme. Či už ide o počítačový stôl, nábytok, káble za televíziou, po stenách alebo po zemi. Je to pohľad, ktorý je rušivým pre každého. Už vás tento pohľad nebaví? Poďte ho vyriešiť jednoducho a efektívne. Malou zmenou, ktorá vydrží natrvalo. Nemusíte sa obávať, že k zredukovaniu káblov bude potrebné vyhodiť niektoré z elektrospotrebičov. Nájdete u nás lepší spôsob.

Siahnite po prechodkách na káble. Je to vlastne kryt, ktorý skryje zbytočné káble a vytiahnete si von len tie, ktoré potrebujete. Tento spôsob skvelé vyzerá vo všetkých interiéroch, nie len v domácnosti. Kancelárie, recepcie, obchody a všetky priestory využívajúce elektrinu alebo elektrospotrebiče naše prechodky na káble veľmi ocenia. 

Majú viacero výhod okrem toho, že skvele vyzerajú. Chránia káble pred poškodením a polámaním, taktiež pred prachom alebo vodou.

Poznáme niekoľko typov prechodiek. Predstavíme si 4, ktoré sú najpoužívanejšie v interiéri. 

  1. Gumové prechodky
  2. Plastové káblové prechodky
  3. Hliníkové prechodky na káble
  4. Prechodové lišty

Gumové prechodky na káble

Sú vyrábané z gumy. Môžete ich použiť aj v exteriéri, nakoľko sú vhodné aj do vlhkého prostredia. Prevažne sú určené na montáž do stien a panelov. Vďaka tomu sú káble chránené pred mechanickým opotrebovaním. Slúžia v podstate ako tesnenie káblových otvorov. Tie prikryjeme lištou alebo ich zatrieme omietkou.

Plastové káblové prechodky

Sú vodeodolné a používame ich na inštaláciu do nábytku. Vďaka tomuto typu prechodiek vás už viac nebudú rušiť káble za televíziou. Ušetríte veľa voľného priestoru na pracovnom stole, pretože vám ho nebudú brať rozhádzané káble. 

Plastové káblové prechodky namontujeme do stolu alebo iného nábytku a cez otvor prestrčíme zväzok káblov. Na výber máte z prechodiek, ktoré majú nastaviteľnú veľkosť prstenca alebo z prechodiek, ktoré majú od výroby vyrezaný nenastaviteľný otvor. Oba typy vyzerajú skvele a sú efektívne. Navyše sú veľmi výhodné a pohybujú sa v cenovom rozpätí už od niekoľko centov. 

Hliníkové prechodky na káble

Vysoko kvalitné a nadčasové riešenie káblov. Tak ako plastové káblové priechodky aj hliníkové sú najčastejšie využívané na montáž do nábytku. Vyrežete otvor a pripevníte prechodku. Je to jednoduché a trvalé riešenie nezbedných káblov. 

Prechodové lišty

Vyriešite si vďaka ním problém s káblami, ktoré ležia na zemi. Vďaka šikovným podlahárom a štýlovým lištám vás káble už viac nebudú otravovať. Budu skryté pred očami vás aj všetkých, ktorí navštívia miestnosť. Je to nadčasové a štýlové riešenie. 

Tipy pre skrytie káblov v domácnosti

Zhodnete sa s nami na tom, že trčiace klbká káblov pôsobia veľmi chaoticky. Pohľad na ne vás ruší pri práci alebo oddychu. Máte domáce zvieratko alebo malé deti, ktoré objavujú svet? Množstvo káblov z elektrospotrebičov je pre ne lákavé a zároveň nebezpečné. Káble už viac nemusia byť takýmto problémom. Poďte sa s nami pozrieť na niekoľko tipov do domácnosti, ktoré ich jednoducho a rýchlo vyriešia. 

Obývacia miestnosť

Obývačka je priestorom, ktorý využívame na posedenie s rodinou a priateľmi, na oddych alebo v nej môžeme vykonávať niektoré z našich hobby. Väčšina obývačiek vlastní televíziu, wifi a lampu. Každé toto zariadenie potrebuje minimálne jeden kábel, od ktorého závisí jeho funkčnosť. Ak nechcete vidieť na dlážke alebo stene chaos siahnite po prechodkách. Máme niekoľko možností prechodiek, ktoré si môžeme vybrať. 

Kábel od lampy môžeme skvele skryť za podlahovú lištu. Nebudete tak mať problém pri vysávaní a nebudete sa musieť báť zakopnutia. Prechodové lišty vám pomôžu vyriešiť hneď niekoľko problémov naraz.

Kábel od TV, ktorá je primontovaná na stenu, vám pomôže vyriešiť inštalácia káblov do steny. Je to pracnejší spôsob ale s pomocou odborníka to ľavou zadnou zvládnete. Výsledok bude stáť za to a váš televízor bude vyzerať nadčasovo a moderne. 

Tento spôsob si vyžaduje miernu rekonštrukciu. Vyznačite si miesta odkiaľ kábel budeme viesť až smerom k zástrčke. V týchto miestach sa vyseká do steny tunel, do ktorého vložíme káble vložené do púzdra. Na vrch sa pripevní lišta. Ak sa bojíte farebného odlíšenia, strach je zbytočný. Lištu môžete pretrieť farbou, v ktorej je aj stena. Nebude ju vôbec vidno.

Televízia stojaca na nábytku má tiež skvelé riešenie pre káble. Sú ním plastové káblové prechodky. Do nábytku sa vyreže otvor a následne doň pripevníme túto prechodku. Cez ňu potom pretiahneme jeden alebo viac káblov, podľa potreby. Nebudú roztiahnuté poza TV ale pôjdu z jedného miesta. Vyzerá to naozaj elegantne.

Káble od wifi skrinky stojacej na skrini môžete vyriešiť tak ľahko ako aj pri televízií. Pomôže vám k tomu plastová káblová prechodka. 

Kábel pre optický internet, idúci zemou celého bytu, ľahko zamaskujete lištou na podlahu. Jednoducho ju nalepíte a prestrčíte ňou kábel alebo naopak. Ak už máte zavedený internetový kábel nalepíte na vrch túto lištu. Ochránite kábel pred poškodením, svoje nohy pred zakopnutím a navyše dodáte domácnosti elegantný vzhľad. 

Kuchyňa

Kuchyňa je miestom, v ktorom využívame mnoho elektrických spotrebičov. Aby ste sa pri varení nezbláznili, siahnite po káblových prechodkách. Pre kuchyňu budú ideálne plastové prechodky. Káble cez ne krásne presuniete a nebudete ich mať roztiahnuté po kuchynskej linke. Je to ďalšie z elegantných riešení pre moderné domácnosti. 

Kúpeľňa

Kúpeľňa je vlhkým prostredím a preto je tu elektrina rizikom nebezpečenstva. Chráňte sa pred nebezpečenstvom pomocou káblov ťahaných v stene alebo pod lištou na podlahe. Niekedy môže byť aj jedna kvapka rizikom.

Riešenie pre pracovne či recepcie? Tu nájdete riešenie pre každú oblasť!

Ak chcete byť s vašimi zákazníkmi alebo klientmi úspešný, musíte zaujať už na prvý pohľad. Váš priestor by sa mal niečím odlišovať a byť pre klienta iný od konkurencie. Je to jeden z prvých krokov k udržaniu klientely. A čo by ich mohlo zaujať viac ako čisté a zorganizované pracovné miesto? Žiadne zamotané káble váľajúce sa po zemi alebo stole nebudú miasť ich pohľad. 

Ak pri svojej práci používate počítač alebo pokladňu, odporúčame vám na pracovný stôl alebo dosku pripevniť hliníkovú alebo plastovú prechodku pre káble. Nájdete ich v mnohých farbách a tvaroch, takže sa nemusíte báť, že by sa vám nehodili k ostatnému zariadeniu. Aby ste káble spravili ešte viac nenápadnými, pripevnite ich k stolovým nožičkám a na vrchu stola ich prestrčíte cez prechodku.

Možno by ste radi vyriešili káble, ktoré sú rozhádzané po zemi, napríklad vo fitness centre od strojov na cvičenie. Máme pre vás riešenie a tým sú podlahové lišty. Je to jednoduchý spôsob, ktorý zvládne pripevniť naozaj každý. Lištu nalepíte k podlahe alebo stene a kábel ňou jednoducho prestrčite. Ak potrebujete skryť viacero káblov odporúčame vám ich k sebe zviazať alebo inak pripevniť. Skryť ich bude ešte jednoduchšie.

Skryť káble je ľahšie ako ste si možno doposiaľ mysleli. Taktiež sú tieto riešenia ekonomicky veľmi dostupné pre každého. Na našom webe DATOF.SK nájdete mnohé typy a varianty káblových prechodiek. Veríme, že ste u nás našli inšpiráciu pre riešenie vášho problému. 

Vyriešili ste vďaka prechodkám nejaký z vašich káblových problémov? Dajte nám o tom vedieť a inšpirujte nás a ďalších zákazníkov.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia