Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Vybrali sme najlepšie koľajnice na posuvné dvere

Blog
08.03.2023

Koľajnice sú dôležitou súčasťou posuvných dverí a slúžia k tomu, aby sa dvere mohli jednoducho a plynulo posúvať po dráhe. Existujú rôzne typy koľajníc, ktoré sa líšia podľa materiálu, veľkosti, tvaru a ich vlastnosti. Posuvné dvere sú vhodné pre všetky exteriérové ale aj interiérové miesta a ich výhodou je, že nezaberajú žiadne miesto. Ako vybrať tie naj sa dočítate v článku.

Vybrali sme najlepšie koľajnice na posuvné dvere

Koľajnice sú dôležitou súčasťou posuvných dverí a slúžia k tomu, aby sa dvere mohli jednoducho a plynulo posúvať po dráhe. Existujú rôzne typy koľajníc, ktoré sa líšia podľa materiálu, veľkosti, tvaru a ich vlastnosti. 

Ak hľadáte koľajnice pre posuvne dvere, zvážte pred ich kúpou niekoľko činiteľov. Napríklad hmotnosť dverí, typ a tvar koľajnice, materiál, požadovanú nosnosť, cenu a overenú značku kvôli istej kvalite. 

Koľajnice môžu byť vyrobené z materiálov ako napríklad oceľ, hliník, nerez alebo plast. Oceľové koľajnice sú najpoužívanejšie vďaka ich odolnosti a nosnosti. Plastové koľajnice sú vhodné pre ľahšie dvere a sú cenovo dostupnejšie, avšak ich opotrebenie je rýchlejšie ako pri kovových materiáloch. Pre výber tých najlepších koľajníc na posuvné dvere je potrebné zohľadniť veľkosť koľajnice v závislosti od šírky dverí a požadovanej nosnosti.

Je dôležité, aby ste siahli po kvalitných a spoľahlivých koľajniciach, aby boli dvere bezpečné a ľahko ovládateľné. Ak si nie ste istí tým aké koľajnice sú pre dvere najvhodnejšie, poraďte sa s nami alebo inými odborníkmi na dvere a zistite si informácie o rôznych typoch koľajníc na trhu.

Koľajnice na závesné dvere

Koľajnice na závesné dvere sú podobné koľajnice na posuvné dvere, ale majú určité špecifické vlastnosti, ktoré sú prispôsobené na závesné dvere. Tento typ dverí sa obvykle skladá z horizontálnych drevených alebo kovových panelov, ktoré sú zavesené na koľajniciach a pohybujú sa vodorovne po trati.

Koľajnice na závesné dvere musia byť pevné a stabilné, aby uniesli hmotnosť dverí a odľahčili ich váhu kvôli ľahkému pohybu po koľaji. Ďalším dôležitým činiteľom je typ koľajníc. Existujú dve základné varianty koľajníc pre závesné dvere - horné a dolné. Horné koľajnice sú umiestnené nad dverami a podopierajú ich hornú časť, zatiaľ, čo dolné koľajnice sú umiestnené pod dverami a podopierajú ich spodnú časť. Zvolenie správneho typu koľajníc závisí na type závesných dverí a vašich individuálnych potrieb.

Kvalitné koľajnice zabezpečia to, že dvere budú ľahko ovládateľné a bezpečné pre používanie. Pokiaľ sa rozhodnete pre montáž závesných dverí s koľajnicami, mali by ste zabezpečiť, aby bola ich montáž prevedená kvalifikovaným technikom, ktorý má skúsenosti s konkrétnym typom dverí.

Vodiace koľajnice na posuvné dvere

Vodiace koľajnice sú jednou z najdôležitejších súčastí posuvných dverí a slúžia k tomu, aby držali dvere na mieste a zabránili im vypadnúť z koľajníc. Bývajú umiestnené na spodnej časti dverí a posúvajú sa po dráhe, ktorá je umiestnená pozdĺž podlahy. 

Vyrobené môžu byť z rôznych materiálov ako sú napríklad oceľ, hliník, nerezová oceľ alebo plast. Oceľové a hliníkové vodiče sú vhodné pre ťažšie dvere a patria medzi najodolnejšie. Plastové sú naopak vhodné pre ľahšie dvere a sú cenovo dostupnejšie.

Dôležité je tiež zohľadniť veľkosť vodičov v závislosti na šírke dverí a požadovanej nosnosti. Kvalitné vodiče koľajníc zabezpečia, že dvere zostanú stabilné, čo zvýši ich bezpečnosť a ľahkosť používania.

Pri montáži posuvných dverí je dôležité správne umiestniť vodiče koľajníc, aby sa dvere mohli plynulo pohybovať po dráhe a nedošlo k ich zaseknutiu alebo poškodeniu. Pokiaľ si nie ste istí aké vodiče koľajníc sú pre vaše dvere najvhodnejšie, môžete sa poradiť s nami alebo odborníkmi na dvere.

Na čo si dať pozor pri výbere posuvných koľajníc?

Pri výbere koľajníc pre posuvné dvere je treba vziať do úvahy niekoľko faktorov. Tu je 5 vecí, na ktoré by ste si mali dať pozor:

  1. Nosnosť koľajníc: Koľajnice by mali byť dostatočne pevné a odolné, aby podopierali váhu dverí. Je dôležité zvoliť koľajnice s nosnosťou zodpovedajúcou hmotnosti dverí.
  2. Typ dverí: Rôzne typy dverí vyžadujú rôzne typy koľajníc. Napríklad dvere skladacie alebo rolovacie vyžadujú iné koľajnice ako dvere posuvné. Je dôležité zvoliť správny typ koľajníc, ktorý je kompatibilný s vašimi dvermi. 
  3. Materiál: Koľajnice môžu byť vyrobené z rôznych materiálov ako je oceľ, hliník alebo plast. Rôzne materiály majú rozličné vlastnosti a môžu mať rôznu nosnosť a odolnosť voči opotrebeniu. Je dôležité zvoliť koľajnice vyrobené z kvalitného materiálu, aby ste ich mohli využívať dlhodobo.
  4. Typ koľajníc: Existujú rôzne typy koľajníc, ako sú horné, dolné alebo stredové koľajnice. Každý typ má svoje vlastné výhody a nevýhody. To či budú vhodné závisí na type dverí a požiadaviek konštrukcie. 
  5. Kvalita a značka: Rovnako ako u všetkých stavebných materiálov a zariadení, kvalita a značka koľajníc môžu mať veľký vplyv na ich výkon a trvanlivosť. Je dôležité zvoliť koľajnice od renomovaných výrobcov, ktorí poskytujú kvalitné výrobky so zárukami.

Posuvné dvere sú typom dverí, ktoré sa otvárajú a zatvárajú pohybom po koľajnici. Tento typ dverí sa používa často tam, kde je málo priestoru, pretože nepotrebujú žiadny priestor pre otvárania a zatváranie dverí. Posuvné dvere sa používajú v interiéri i v exteriéri, v bytoch, domoch, kanceláriách, skladoch, garážach, ale aj v obchodoch alebo priemysle. Posuvné dvere môžu mať rôzne veľkosti a konfigurácie, od jednoduchých jednokrídlových dverí až po zložité systémy skladacích dverí.

Celkovo je dôležité pri posuvných dverách siahnuť po koľajnicach, ktoré spĺňajú vaše estetické a iné špecifické požiadavky. Vyberte si vysokokvalitné posuvné systémy s dostatočnou nosnosťou pre vaše dvere. Navštívte našu ponuku odolných posuvných systémov a vyberte si tie svoje. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia