Upratujeme sklad! Ušetrite teraz až do výšky 40% na vybrané produkty!

Kategórie
 
 
 
 
 

Zásuvky s USB - moderné a praktické zároveň

Blog
04.02.2023

Zásuvky s USB portami sú zásuvky, ktoré majú integrované USB vstupy. Tieto zásuvky sa používajú pre pripojeni rôznych USB zariadení, ako sú klávesnice, myši, flash disky, externé disky, telefóny a iné. Ďalšou skvelou výhodou zásuviek s USB vstupmi je tá, že vás nemusia otravovať rozhodené káble všade navôkol. Chcete sa dozvedieť ešte viac o USB zásuvkách? Prečítajte si náš článok.

Zásuvky s USB - moderné a praktické zároveň

Zásuvky s USB portami sú zásuvky, ktoré majú integrované USB vstupy. Tieto zásuvky sa používajú pre pripojeni rôznych USB zariadení, ako sú klávesnice, myši, flash disky, externé disky, telefóny a iné. USB porty sa nachádzajú na konci zásuvky a umožňujú pripojenie USB kábla, aby sa mohli prenášať dáta alebo nabíjať zariadenia. Tieto zásuvky sú veľmi praktické, pretože umožňujú pripojiť viacero zariadení súčasne a nie je potreba využívať ďalšie adaptéry.

Ďalšou skvelou výhodou zásuviek s USB vstupmi je tá, že vás nemusia otravovať rozhodené káble všade navôkol. Pozapájate ich do jednej zásuvky a po ich odpojení ich jednoducho všetky upracete. Váš domov, recepcia, kancelária alebo akékoľvek iné miesto bude pôsobiť organizované, moderne a prakticky. 

Kde všade sú zásuvky s USB portami využiteľné?

Najčastejšie sú tieto zásuvky používané pre pracovné dosky. Prečo? Výsuvné zásuvky s USB sú špeciálny druh zásuviek. Tieto zásuvky sú vyrobené tak, aby sa skryli v pracovnej doske počas ich nepoužívania a vysunuli sa len vtedy, kedy ich potrebujeme. Samozrejmosťou je ich poskytovanie estetického vzhľadu. Taktiež umožňujú ukladať USB zariadenia vo vnútri pracovnej dosky vďaka čomu nebude narušený vzhľad vášho pracovného priestoru. 

To však nie je všetko. Zásuvky s USB je možné využiť v mnohých ďalších prostrediach. Priblížime si 6 z nich.

  1. Domácnosť: Zásuvky s USB vstupmi sú ideálne pre používanie v domácnosti. Môžete ich využiť k nabíjaniu telefónu, tabletu, bezdrôtových slúchadiel a ďalších zariadení.

  2. Kancelária: Zásuvky s USB portami sú veľmi užitočné pre používanie v kancelárii. Môžete ich použiť k nabíjaniu telefónov, tabletov, prenosných počítačov a ďalších zariadení.

  3. Hotely a recepcie: Zásuvky s USB portami sa začínajú stále častejšie objavovať v hoteloch a na recepciách. Slúžia pre pohodlie hostí a poskytujú im možnosť nabíjania ich zariadení.

  4. Letiská a stanice: Zásuvky s USB vstupmi sú k dispozícií na letiskách a staniciach, aby si cestujúci mohli pred odchodom alebo po príchode nabiť svoje zariadenia.

  5. Autá: Zásuvky s USB portami sa často nachádzajú v autách, aby vodiči a cestujúci mohli nabiť svoje zariadenia i počas dlhých ciest.

  6. Zásuvky s USB portami sa môžu využívať v mnohých ďalších prostrediach, ako sú reštaurácie, kaviareň, knižnice a ďalšie miesta.

 

 

Prečo by ste mali vymeniť klasické zásuvky za zásuvky s USB portami? 

Existuje hneď niekoľko dôvodov prečo by ste mali zmeniť svoje staré zásuvky za nové, modernejšia a praktickejšie. Poďte sa na ne spolu s nami pozrieť v nasledujúcich bodoch.

  • Praktickosť: Zásuvky s USB portami umožňujú nabíjať USB zariadenia bez nutnosti používať zvlášť adaptéry k napájacím káblom.

  • Úspora miesta: Zásuvky s USB portami umožňujú nabíjať viac zariadení naraz, takže ušetríte miesto, ktoré by inak bolo nutné vyčleniť pre káble a adaptéry.

  • Viac možností pre použitie: Zásuvky s USB portami umožňujú nabíjať rozličné zariadenia, ako sú slúchadlá, telefóny, tablety, fotoaparáty a ďalšie.

  • Flexibilita: Zásuvky s USB portami sa dajú ľahko prenášať a používať na rôznych miestach, ako sú domov, kancelária, recepcie alebo ďalšie miesta.

  • Efektívnejšie využitie energie: Zásuvky s USB portami nám umožňujú nabíjať zariadenia rýchlejšie a efektívnejšie ako klasické nabíjačky.

  • Moderný vzhľad: Moderné USB zásuvky dodajú vášmu domovu alebo kancelárií štýlový vzhľad.

V závislosti od vašich potrieb a požiadaviek môže byť prechod na zásuvky s USB portami veľmi užitočný. Pred tým, ako sa rozhodnete zaviesť do vašej domácnosti zásuvky s USB portami, prekonzultujte s odborníkom túto zmenu. Uistite sa, že táto zmena bude vyhovovať vaším potrebám a bude vykonaná správne a bezpečne.

Ako prebieha inštalácia zásuviek s USB?

Pokiaľ chcete inštalovať takúto zásuvku, je dôležité zvoliť správny typ a veľkosť zásuvky, aby perfektne zapadla do vašej pracovnej dosky. Je tiež veľmi dôležité zvážiť koľko vstupov budete potrebovať. Taktiež sa môžete rozhodnúť pre zásuvku, ktorá bude napojená na zdroj elektriny alebo na batérie.

Je veľmi dôležité uvedomiť si, že inštalácia takejto zásuvky je zložitá a vyžaduje si pomoc odborníka. Pred samotnou inštaláciou je nutná konzultácia s odborníkom. Nepokúšajte sa o inštaláciu sami.

Inštalácia nie len pod dohľadom odborníka

Inštalácia zásuviek s USB portami sa môže líšiť v závislosti od typu zásuvky a typu budovy. Niektoré zásuvky s USB sa môžu jednoducho zasunúť do existujúcej zástrčky, zatiaľ čo iné potrebujú celkovú inštaláciu. Priblížime si 4 najčastejšie prípady.

  1. Bezúdržbové zásuvky: Tieto zásuvky sa jednoducho zasunú do existujúcej zástrčky a nevyžadujú žiadnu inú inštaláciu.

  2. Inštalácia do zásuvky: Niektoré zásuvky s USB portami sa musia nainštalovať do existujúcej zásuvky. Jednoducho vymeníte klasický elektrický vstup za vstup s USB portami. Tento proces sa vykonáva pomocou kľúča na zásuvky, ktorý sa dodáva spolu so zásuvkou a návodom v jednom balení.

  1. Inštalácia do steny: Ak si prajete zásuvku s USB portami nainštalovať do steny, musíte najprv nájsť vhodné miesto v stene, kde bude možné takúto menšiu montáž vykonávať. Keď bude miesto určené, elektrikár vám pomôže namontovať zásuvku do steny. A potom už len stačí pripojiť káble k elektrike. 

Upútalo vás toto nadčasové riešenie?

Zásuvky s USB portami sú skutočne nadčasovou záležitosťou, ktorá je vhodná pre každý priestor. Ak upútali aj vás a radi by ste ich zaradili do vašej domácnosti, kancelárie alebo recepcie, neváhajte a navštívte náš e-shop DATOF.SK. Ponukame vám vysokokvalitné zásuvky za skvelé ceny.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia